Reportáž z CZK únor 2001


Setkání CZ Kontinua 2001

Dne 3. února 2001 se konalo první letošní setkání Star Trek klubu CZ Kontinuum, který pomalu a jistě proniká na pole Internetu prostřednictvím svých stránek na doméně kontinuum.startrek.cz. Stále ale jsou členové spíše bez pravidelnějšího přístupu k Internetu a proto jsou pro ně klubová setkání skvělými možnostmi se potkat s lidmi se stejným zájmem, prostě kamarády :); když nezahrnu cony, kde se jejich některá minulá konání včlenila do programu.

Místem byla opět Praha, tentokráte budova Základní školy v Praze 10 v ulici Nad Vodovodem č. 81 - dvě zastávky autobusem ze stanice Želivského (metro A) a pak kousínek pěšky :). Přes zadní vchod jsme se dostali do chodbičky, kde už na nás čekala slečna vybírající vstupné. Členové 30,-, nečlenové 60,-, protože členství v klubu není podmínkou účasti (tj. i žebrák mající šest pětek znajícího kapitána Picarda se mohl od 13. do 18. hodin ohřát :), i když to nevím jistě, ale zkoušet to nebudu :). Pronájem jakýchkoli prostor bohužel v dnešní době není lehká a hlavně levná záležitost :(. Po vystoupání pár schodů (skoro jsem lapala dech) :) jsme dorazili do druhého patra do třídy, která nám byla vyhrazena. Místnost byla už vcelku plná, celkem přislo asi přes 40 lidí. Míša se zanedlouho chopila slova. Všechny uvítala a hlavně se představila a řekla něco o sobě, myšleno ne číslo konta svého bankovního účtu :), ale co má nejraději na Star Treku. Na stejném principu jsme se představili všichni. Tohle byla úplná novinka. Mělo to napomoci snazší integraci nových členů. Nehledě na to, že samotné poznámky obliby či neobliby nabádají k podnětným či méně podnětným diskuzím :).

Kdo si chtěl neodolatelně pokecat či vyměnit kartičky a možná i karetní ST hru zahrát, odebral se do vedlejší třídy. A proč? Protože se Hana Vittková ujmula ovládání kazeťáku a pouštěla nám hudbu ze Star Treku. Zejména vyzdvihla zajímavosti v historii či shody a návaznosti jednotlivých znělek Star Trek filmů a seriálů. Po asi hodince relaxační hudby se sluchový dojem spojil s visuálním, když Alko a Holodoctor zprovoznili video s televizí a promítali nám záběry z jejich návštěvy Brněnského studia Drak. Samozřejmě by je tam nepustili jen tak pro nic za nic navíc s kamerou :). Kluci si domluvili účast na dabingu Voyageru, aby byli této významné události přítomni. Nejeli do Brna sami, a to samozřejmě nemyslím jen dabéry :). Nicméně středem pozornosti byli hlavně oni - Silva Talpová (Janeway), Luboš Ondráček (Chakotay), Drahomíra Kočová (B'Elanna), Ladislav Cigánek (Paris), Zděnek Bureš (Neelix), Přemysl Přichystal (Holodoctor) a také Zora Besrlová (dabovala se episoda ze 6. sezóny s názvem Fury, ve které budeme moci Kes ještě vidět). HoloAleš nám práci na dabingu komentoval. Slovo dostala potom opět Míša, když upozornila na červencovou akci v Praze - Parcon 2001, kde by měl prý Star Trek podle posledních informací taky dostat kousek prostoru :) - ale dost záleží právě na nás - zda budeme natolik podnikaví v přípravě přednášek. Ale pozor, schvaluje je všechny Londo, jak nám bylo řečeno :).

A nakonec se k obrazu opět dostalo video :), když se do něj přistěhovaly episody na přání z Originální série. Samozřejmě že vysněný díl TOSky musel být zrovna k dispozici, i když si myslím, že Míše nechybí ani jedna episoda, nicméně neviděla jsem žádnou velkou tašku, ve které by všechny svoje kazety přinesla :).

Jako každé čtvrtletí vyšlo nové číslo klubového časopisu Irelevantní svět. Kdo platí 280 Kč ročně, dostává časopis v klasické papírové formě :), ale členem se můžete stát již za 50 Kč - elektronická podoba Vám bude poslána e-mailem. Autory se můžete stát i Vy, nebo si můžete o téma článků napsat, bude Vám myslím s ochotou vyhověno. Informace získáte na kontinuum@volny.cz.

Troufám si říci, že klub CZK dělá pro Star Trek víc, než jiné kluby, které fanoušky jen sdružují (např. klub ShaKaRee (fanklub.startrek.cz), který vznikl v období velkého protřesávání činnosti Kontinua jako alternativa, která měla zastat to, na co CZK nestačilo). Bohužel se tak nestalo a mohu jen pevně doufat, že se obce fanoušků Star Treku bude do budoucna více a více rozrůstat a bude čím dál tím více stmelenější a bude zanechávat víc a víc odvedené práce...

© Hypospray 20010302